Διεθνής Συνάντηση “Έτος Περικλέους- Έτος Δημοκρατίας” Θεατρικές Παραστάσεις

Από

02/07/2005

έως

Θέατρο

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων του Έτους Περικλέους περιλάμβανε τρεις παραστάσεις στο θέατρο ‘Φρύνιχος’. Το θέατρο εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουλίου 2005 με την παράσταση Εκάβη του Ευριπίδη, παραγωγή του Royal Shakespeare Company, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Στο ρόλο της τραγικής βασίλισσας των Τρώων η Vanessa Redgrave. Η μετάφραση από το πρωτότυπο αρχαίο ελληνικό κείμενο στα αγγλικά ήταν του κορυφαίου Βρετανού ποιητή και σκηνοθέτη Tony Harrison, ο οποίος επιμελήθηκε και την σκηνοθεσία της παράστασης των Δελφών.

Στις 3 Ιουλίου παρουσιάστηκε σε νέα σκηνοθετική εκδοχή η παράσταση Έξι νύχτες στην Ακρόπολη του Γιώργου Σεφέρη σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, παραγωγή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών με την ευγενική συνδρομή του Εθνικού Θεάτρου. Η αρχική παραγωγή ήταν του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. 

Στις 8 και στις 9 Ιουλίου παρουσιάστηκε η νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Αχαρνείς του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Λάκη Λαζόπουλο, Δημήτρη Πιατά και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.