Έξοδος. Η Τέχνη μετά την Πανδημία

Από

17/07/2020

έως

18/07/2020

Αρχαίο Δράμα

Το διήμερο που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στις 17-18 Ιουλίου 2020 είναι η πρώτη εκδήλωση του φορέα στη νέα εποχή, μετά την πολύ δύσκολη άνοιξη που βίωσε όλος ο πλανήτης λόγω  της πανδημίας. Και το τέλος της περιπέτειας δεν είναι ακόμα ορατό.

Ο γενικός τίτλος είναι ΕΞΟΔΟΣ και η ανάγνωση πολλαπλή: είναι η έξοδος από την πανδημία, η έξοδος από μια πραγματικότητα που οριστικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, έκλεισε και έληξε, έξοδος σε μια άλλη εποχή. Ποιος είναι ο ρόλος της Τέχνης στις νέες συνθήκες;

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στην οργάνωση αυτού του διημέρου συνεργάστηκε και πάλι με τον διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Το κεντρικό γεγονός ήταν η παράσταση Έξοδος στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου η σπουδαία ηθοποιός Σοφία Χιλλ ερμήνευσε μονολόγους από τις τραγωδίες ΜήδειαΑντιγόνη και ’Αλκηστις και χρησμούς της Πυθίας, σε επιμέλεια-διδασκαλία Θεόδωρου Τερζόπουλου.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.   

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή στο θέατρο «Φρύνιχος», σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου από τη θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν», καθώς και διαλέξεις, σε διαδικτυακή μετάδοση, σε υπαίθριο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου των Δελφών.