Παρουσίαση λευκώματος του Robert McCabe “Η Ελλάδα μετά τον Πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας”

Από

22/11/2023

έως

22/11/2023

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάστηκε το Λεύκωμα του φιλέλληνα φωτογράφου Robert McCabe με τίτλο Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Τα χρόνια της ελπίδας.

Τα κείμενα που συνοδεύουν το Λεύκωμα είναι των Παναγιώτη Ροϊλού, Κατερίνας Λυμπεροπούλου, Robert McCabe και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. H αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου κυκλοφορεί από τον οίκο Abbeville Press.

Στην παρουσίαση του λευκώματος μίλησαν οι: Παναγιώτης Ροϊλός, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Π.Κε.Δ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Harvard , Robert McCabe, φωτογράφος, Κώστας Κωστής, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Διευθυντής ΜΙΕΤ, Έρη Σταυροπούλου Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Π.Κε.Δ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Κυριάκος Κουτσομάλλης, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και Άννα Πατάκη εκδότρια.

Tον συντονισμό έκανε η Κατερίνα Λυμπεροπούλου, δημοσιογράφος.

Η έκθεση του φωτογραφιών του λευκώματος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς (Ιούνιος -Σεπτέμβριος 2023). Μετά την έκθεση, τα έργα δωρίστηκαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του ενώ αυτό τον μήνα θα παρουσιαστούν στο War Memorial Museum στη Σεούλ της Κορέας υπό την αιγίδα του Έλληνα πρέσβη στη Σεούλ και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.