Αλλαγή ονόματος συνεδριακής αίθουσας του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

«Αίθουσα Ελένη Αρβελέρ» είναι από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 το νέο όνομα συνεδριακής αίθουσας του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών προς τιμή της επί 30 χρόνια εμβληματικής Προέδρου του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της με την εξής φράση: «Τιμώ την ανεκτίμητη προσφορά της στην επιστήμη και τον πολιτισμό, το καταστάλαγμα σοφίας που μοιράζεται αφειδώλευτα με όλους μας, τον έξοχο τρόπο με τον οποίο γονιμοποιεί τον δημόσιο διάλογο, παραδίδοντας μαθήματα ευρωπαϊκής και εθνικής αυτογνωσίας».

Ο νέος Προέδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Δελφών καθηγητής Παναγιώτης Ροϊλός μετέφερε μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και μίλησε εκτενώς για την παρουσία και την προσφορά της Ελένης Αρβελέρ στο Κέντρο Δελφών ενώ η Προέδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» Δήμητρα Φιλίππου συγκίνησε τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως την τιμώμενη κλείνοντας την ομιλία της με τις λέξεις «Άξια, ‘Αξια, Άξια».

Μετά την εκδήλωση ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» παρουσίασε σε ειδική προβολή την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην εξαιρετική έκθεση Γλυπτικής της Αφροδίτης Λίτη «Το άκουσμα των Χρησμών» στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου, διοργάνωση επίσης του Συλλόγου.