Υπαίθριο Θέατρο Φρύνιχος

“Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών δίνει ζωή και πνοή στους σημερινούς Δελφούς και διαδίδει σε όλη την ανθρωπότητα ότι υπάρχει η πνευματική μας πατρίδα.”

Tadashi Suzuki

Σκηνοθέτης και συγγραφέας | Ιδρυτής και διευθυντής του θεάτρου SCOT (Suzuki Company of Toga).

Αρχιτεκτόνημα στο ύφος των αρχαίων θεάτρων, με επένδυση από πέτρα της περιοχής και εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Ιτέας. Έχει πολύ καλή ακουστική και άρτια υποδομή για την εγκατάσταση μηχανημάτων ήχου και φωτισμού. Διαθέτει καμαρίνια εξοπλισμένα με μπάνια και WC.

Πέρα από θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μπορεί να φιλοξενήσει επίσημη έναρξη συνεδρίων και συμποσίων κατά τη θερινή περίοδο.

Χωρητικότητα: 1050 θεατές

Ορχήστρα: 14μ. διάμετρος

Σκηνή (χώρος πίσω από την Ορχήστρα): 46,70μ. Χ 8,20 μ.

Το ισόγειο επίπεδο του θεάτρου διαθέτει χώρο πολλαπλών χρήσεων, συνολικού εμβαδού 218 τ.μ. Προσφέρεται για εκθέσεις, εργαστήρια χορού, μουσικής και θεάτρου. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του σε αίθουσα συσκέψεων, δυναμικότητας 300 θέσεων, ή δύο αιθουσών συσκέψεων δυναμικότητας 120 και 100 θέσεων αντίστοιχα.

Το Υπαίθριο Θέατρο των Δελφών, σε σχέδια του γραφείου «ΞΧ- Σόλων Ξενόπουλος-Ελένη Χατζηνικολάου, Αρχιτέκτονες», κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού/ Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων & Σύγχρονων Μνημείων. Συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σας ενδιαφέρει να διοργανώσετε την εκδήλωσή σας;

Συμπληρώστε το αίτημα ενοικίασης χώρων και διοργανώστε την επόμενή σας εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών