Φωτογραφικό ταξίδι στους παλιούς Δελφούς

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών προσκαλεί τους κατοίκους των Δελφών να οργανώσουν από κοινού τον Οκτώβριο του 2016 έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους παλιούς Δελφούς.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί, μέσα από οικογενειακά φωτογραφικά αρχεία  και ιδιωτικές συλλογές, η  ζωή των κατοίκων των Δελφών, οι  καθημερινές ασχολίες, οι γιορτές, τα ήθη και έθιμα, από την εποχή της μεγάλης ανασκαφής και τη μεταφορά του παλαιού χωριού στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα έως τις μέρες μας.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό από επισκέψεις διάφορων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στον Αρχαιολογικό χώρο των  Δελφών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει η φωτογράφος Θάλεια Κυμπάρη. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν επίσης οι: Κρυσταλλία Κώνστα, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Δελφών, Γιάννης Χριστόπουλος, DELPHI-PHOTO-HISTORY, Λουκάς Παπαλεξανδρής, συλλέκτης-ερευνητής.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών παρακαλεί τους κατοίκους των Δελφών να συμβάλουν, εφόσον ενδιαφέρονται, στην οργάνωση της έκθεσης, προσκομίζοντας φωτογραφίες από παλιά οικογενειακά αρχεία.  

 Η συλλογή φωτογραφιών θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα, στις 4 Μαΐου, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. Θα ακολουθήσει επιλογή και ψηφιοποίηση. Οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους τους έως τα μέσα Ιουνίου 2016, το αργότερο.

Την ευθύνη συλλογής του υλικού έχει η κυρία Βασιλική Σεγκούνη, Προϊσταμένη του Συνεδριακού Κέντρου των Δελφών τηλ. 22650-82731 & 82732, [email protected]

Εναλλακτικά, το φωτογραφικό υλικό μπορεί να παραδοθεί στον κ. Γιάννη Χριστόπουλο (Ξενοδοχείο  ΣΙΒΥΛΛΑ τηλ. 22650-82335)