ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ με θέμα την ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Οργανωτές: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ

11 έως 22 Ιουνίου 2016

To Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου 2016. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου.

 Η εκπαιδευτική διαδικασία που θα επιμεληθεί η Λυδία Κονιόρδου με τη συνεργασία της Μαριάννας Καβαλλιεράτου στην κινησιολογία, θα συμπληρωθεί με παρεμβάσεις της θεωρητικού Ελένης Βαροπούλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού.

Λαμβάνουν μέρος νέοι ηθοποιοί από τα θέατρα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (Teatro National Sao Joao do Porto, Teatro di Roma, Piccolo Teatro di Milano, Maly Theatre Moscow, Vigszinhaz Budapest), στα πλαίσια της Decentralized UTE Academy καθώς και Έλληνες ηθοποιοί.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

 Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί ενώπιον κοινού, υπό μορφή έργου σε εξέλιξη (work in progress), το αποτέλεσμα της προγράμματος.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά-Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη για τους Έλληνες συμμετέχοντες.)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ 

Περισσότερες πληροφορίες για αναλυτικό πρόγραμμα, παροχές και δίδακτρα: http://www.n-t.gr/el/education/461/

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού: [email protected]