Το ανανεωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ε.Π.Κε.Δ. για το 2023

Ανακοινώθηκε, στις 24 Μαΐου, σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών για το 2023 από τον Πρόεδρο του ΔΣ του φορέα κ. Παναγιώτη Ροϊλό, καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard και τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Γκόφα, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παρόντες ήταν ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, του μεγάλου χορηγού του Κέντρου για τα επόμενα χρόνια, και ο διακεκριμένος φωτογράφος και φιλέλληνας Robert McCabe, ο οποίος παρουσιάζει φέτος στους Δελφούς την έκθεση «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Τα χρόνια της ελπίδας».

Ο Πρόεδρος κ. Ροϊλός αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα προγράμματα του Κέντρου Δελφών, τα οποία εγκαινιάζονται φέτος τον Ιούνιο με τους πρώτους ΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στα τρία επίπεδα ανανέωσης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, που αφορούν το κτιριακό (το έργο του εκσυγχρονισμού και ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΠΚεΔ στους Δελφούς έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης), το πρόγραμμα, αλλά και το ψηφιακό κομμάτι, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Κέντρου, κ. Γκόφας. «Τα νέα προγράμματα εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων του Κέντρου -κάτι που κάναμε, θέλω να πιστεύω, με ιδιαίτερα πίστη και στην καταστατική αποστολή του κέντρου και στην πλούσια παράδοσή του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόφας, ο οποίος επισήμανε και την ψηφιακή «αναβάθμιση» του κέντρου, η οποία αφορά τόσο τη νέα ιστοσελίδα του, όσο και την ανανεωμένη, όπως θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι γιατί στηρίζουμε τη δουλειά του Ε.Π.Κε.Δ, της οποίας ηγείται ένας καθηγητής με πολύ μεγάλη διεθνή εμβέλεια. Γιατί για να παράγεις και να εξάγεις Πολιτισμό -εκδηλώσεις όπως αυτές στους Δελφούς για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι και ”εξαγωγή” Πολιτισμού- χρειάζεσαι και υλική στήριξη. Εμείς στον επιχειρηματικό κόσμο έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες με συνέχεια και συνέπεια, που σημαίνει ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό», δήλωσε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, μέγα χορηγού του Ε.Π.Κε.Δ, που θα ενισχύσει τουλάχιστον για τρία χρόνια τους Δελφικούς Διαλόγους.

Συνεχίζονται επίσης παλαιότερα επιτυχημένα προγράμματα που ανέπτυξε κατά την τελευταία πενταετία το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, όπως η Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ηθοποιούς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών (φέτος με γενικό θέμα «Φύση και Άνθρωπος στην Τραγωδία»), σεμινάριο φωτογραφίας, συνέδρια και εκθέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.